502b130ebae9a71b8884bc4533d29827.png

ETHERISCHE OLIEN

"Een natuurlijk alternatief"

In feite zijn essentiële oliën de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Nu denk je misschien dat je het ook gewoon uit je tuin kunt halen, maar niets is minder waar.


Etherische oliën worden doorgaans gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant.


Het verschil tussen etherische en plantaardige oliën
Plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dat soort oliën is meestal dan ook erg vettig. Essentiële oliën daarentegen worden verkregen uit wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn allesbehalve vettig. In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Het effect van essentiële olie
De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?
Nou, precies naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft. Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant. De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver.

Waarom kiezen wij voor essentiele olien van Young Living en gaan we niet naar de drogist om daar onze olien te halen die tevens een stuk goedkoper zijn?
Om te beginnen zijn de olien van Young Living van therapeutische kwaliteit. Dit wil zeggen dat door middel van het verwerkingsproces de frequentie behouden wordt. Met frequentie bedoelen we vibratie/trilling mee. Alles in ons leven werkt door middel van frequentie. Niet alleen de muziek die uit je radio komt maar zelfs een appel heeft een frequentie! En vergeet ook je gedachten niet. Als je niet lekker in je vel zit dan is je algehele frequentie laag. Het is belangrijk om deze omhoog te krijgen zodat je je weer blij gaat voelen. Een negatieve gedachte heeft ook een lage frequentie en zal je nooit gaan helpen om uit je negatieve/depressieve spiraal te komen. Een positieve gedachte heeft een hogere frequentie (allemaal wetenschappelijk bewezen en gemeten) en kan hierdoor je stemming verbeteren. Je algehele frequentie wordt immers verhoogd.

Als we naar muziek luisteren met lage tonen, een zware bas en rauwe zang dan zal je hier minder blij van worden dan wanneer je een liedje aanzet met hoge tonen en ‘blije’ instrumenten. Ook dit heeft te maken met de vibratie.

Daarbij zijn de olien van Young Living niet verdund met chemische toevoeging zoals alcohol of andere synthetische middelen die slecht voor je lichaam zijn. De olien die je bij de drogist koopt zijn niet voor niets goedkoper. Een lavendel olie bevat slechts 10% lavendel en word aangevuld met een goedkope (chemische) vulstof. Door deze verdunning en de manier van verwerken is de frequentie niet optimaal en zal de werking nooit op celniveau plaatsvinden. Op celniveau werken wil zeggen dat het beweging veroorzaakt in je cellen. Als je het etiket leest van olien die je bij de drogist , en zelfs die van de natuurwinkel, kunt kopen zul je zien dat er waarschuwingstekens op staan. Je mag ze niet op de huid smeren en al zeker niet innemen. Dit kan dus nooit een 100% puur natuurlijk product zijn.

Al deze bevindingen verklaren tevens de hogere prijs van de olien van Young Living. Als jij een olie van de drogist om zou zetten in een 100% puur ingredient betaal je dus 10x meer voor dat flesje. En blijkt het helemaal geen gekke prijs te zijn wat je bij Young Living betaald, die namelijk wél alleen de essentie van de plant bevat.

We raden het ten zeerste af om de olien in een oliebrander of iets dergelijks te gebruiken aangezien je dmv verwarmen de moleculen in de olie stuk maakt. De moleculen zijn hele kleine deeltjes die in beweging komen en jouw cellen bereiken.

42851110_484447118732443_824689536508991