YL Einkorn pasta

Koken met Young Living, ja het kan echt! En niet alleen hebben ze een hele reeks olien die je kunt gebruiken in de keuken maar ook producten gemaakt van Einkorn zoals pasta en bloem!

Ik eet zelf glutenvrij en het was nooit in me opgekomen om de producten te gaan proberen aangezien ze gemaakt zijn van granen. Maar na wat onderzoek gedaan te hebben zou ik deze Einkorn producten wel degelijk kunnen eten doordat ze zo puur en niet gemodificeerd zijn!

Evenals veel andere levensmiddelen, is tarwe geoptimaliseerd ten behoeve van de landbouwers, grotere opbrengst en ziekte resistente gewassen te maken. Echter, de wijzigingen die ten goede de boeren komen zou ook verantwoordelijk voor de recente opkomst van glutenvrije gevoeligheden, intolerantie en coeliakie. (bron)

Dit is slecht nieuws over de hele linie, of je voedselallergieën of niet hebt.

Einkorn graan is de oudste vorm van geteelde tarwe. Maar de meeste van de tarwe die wordt gebruikt vandaag is een hybride.  Hybridisatie kan natuurlijk gebeuren wanneer planten zijn in de buurt van elkaar en de wind waait en kruis bestuift. Maar dat is niet waar we het over met de moderne hybride tarwe. Moderne tarwe is ontworpen om kortere stengels te maken zodat ze minder afval produceren. Het probleem met deze hybride tarwe is dat het is ontworpen om  3 genomen en 42 chromosomen te hebben, terwijl de oude Einkorn slechts 14 chromosomen heeft! Die extra chromosomen maken nieuwe eiwitten en die waren nooit bedoeld om te consumeren. Ze zijn vreemd aan het lichaam en kunnen leiden tot verwarring in het spijsverteringsstelsel.

Alle tarwe bevat gluten, en gluten bestaat uit twee proteïnen: – Gliadine (wat de groei bevordert) – Glutenine (wat elasticiteit bevordert)

De meeste mensen met gluten problemen negatief reageren op de Gliadine.

Graan bevat meer Gliadin dan Glutenine, dus natuurlijk zouden we denken dat het zou veel slechter voor personen met gluten gevoeligheden zou zijn. Echter omdat Einkorn niet gekruist is, blijft de oorspronkelijke DNA-structuur intact en eigenlijk helpt het het lichaam om deze gluten eiwitten goed te verteren.

Van de manier waarop het zetmeel in de graan is gestructureerd tot het hoge eiwitgehalte, tot de verhouding tussen oplosbare en onoplosbare eiwitten in Einkorn – alles blijft zoals het was vele jaren geleden, het lichaam voorzien van de juiste tools om het graan op een gezonde manier te kunnen verteren.

Dus wat betekent dit alles voor jou en mij?

Het betekent dat mensen die gluten gevoelig of gluten intolerant zijn Einkorn makkelijker kunnen verdragen. Dit betekent niet dat mensen met coeliakie ineens tarwe kunnen eten. Dat is een volledig verschillende kwestie.

Dus terwijl graanmeel niet glutenvrij is, is het gebleken dat door het ontbreken van enkele van de eiwitten het lichaam het graan wel kan verteren zoals het hoort. Dus als je een gevoeligheid voor gluten hebt — maar niet zo ernstig als coeliakie — kan blijken dat Einkorn een goed alternatief voor de gemodificeerde glutenvrije melen.

Een product wat absoluut aan te raden is, ook al heb je geen last van gluten! En het smaakt toch lekker! Zo heerlijk puur & vol van smaak. Met een pakjes & zakjes vrije gehaktsaus is het echt om van te smullen!

#yleo #koken #eten #youngliving #recept #glutenarm #pasta #einkorn #iOlie

©2020 by Puur22